https://niche4health.com
4,8

Collageen expert

Niet tevreden? geld terug!

Werkdagen voor 23:59 besteld, binnen 2 dagen in huis!

Gratis verzending vanaf €45,-

Wat is de beste collageen?

Veel mensen weten dat er met het oplopen van de jaren een tekort ontstaat aan collageen. Maar wat kun je nu het beste doen om de vorming van collageen in het lichaam te stimuleren en zo de veroudering zoveel mogelijk te vertragen?

Voeding en levensstijl

Naast het eten van voldoende eiwitten is het zaak om voldoende vitamine A en C binnen te krijgen om de aanmaak van collageen zo veel mogelijk te stimuleren.

Naast een goed eetpatroon is het ook belangrijk om niet te roken, niet te veel alcohol te drinken en te voorkomen dat je huid overmatig veel wordt blootgesteld aan de zon.

Supplementen

Deze maatregelen zijn echter niet genoeg om het lichaam effectief te ondersteunen. Een supplement is daarom verstandig vanaf het 25ste levensjaar en 10 jaar later eigenlijk onmisbaar.

De vraag is echter hoe je in het woud van producten de beste soort collageen supplementen kunt vinden.

Verschillende soorten collageensupplementen

Er zijn verschillende soorten collageensupplementen verkrijgbaar die allemaal beloven je lichaam te ondersteunen om over voldoende collageen te beschikken.

Zo zijn er producten die je op de huid aan moet brengen. Helaas kan collageen niet door de huidbarrière heen en heeft het smeren van dergelijke producten geen zin om je collageenvoorraad aan te vullen.

Naast crèmes zijn er ook pillen die collageen bevatten. In deze pillen is het collageen echter op elkaar geperst, waardoor het moeilijk afbreekbaar is. In veel gevallen reist de pil door het gehele maag-darmkanaal zonder van vorm te veranderen. Het collageen kan dan niet opgenomen worden in de darmen en zal het lichaam verlaten via de ontlasting.

Welk collageensupplement is het beste?

De beste keuze om je collageeninname te verhogen en je collageenvoorraad aan te vullen is door het gebruiken van gehydrolyseerd peptidenpoeder. Dit poeder wordt gemaakt van collageen dat is voorbewerkt tot peptiden. Deze bouwstenen van collageen kunnen gemakkelijk door de darmwand worden opgenomen en via de bloedbaan over het lichaam verspreid worden.

Losse peptiden kunnen gemakkelijk door de darmbarrière heen, in tegenstelling tot eiwitten. Deze moeten eerst door de maagsappen worden afgebroken tot peptiden.

Bij gehydrolyseerd type 1 peptidenpoeder heeft deze bewerking al plaatsgevonden. Daardoor gaan er geen collageenbouwstenen meer verloren doordat het lichaam de eiwitten niet tijdig heeft kunnen afbreken voordat de voedselbrij door de darm is gepasseerd.

Op deze manier kun je dus optimaal gebruik maken van het supplement dat je slikt en effectief gebruik maken van de bouwstoffen die het supplement je levert.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.