4,8

Collageen expert

Niet tevreden? geld terug!

Werkdagen voor 23:59 besteld, binnen 2 dagen in huis!

Gratis verzending vanaf €35,-

Viscollageen of rundercollageen poeder

Om met de deur in huis te vallen: in principe bieden zowel rundercollageen als viscollageen vrijwel dezelfde voordelen. Beide zijn goed voor de gezondheid van huid, haar, darmen en botten. Rundcollageen is wellicht de betere keuze voor mensen met darmproblemen. Aan de andere kant is viscollageen een betere keuze voor mensen die geen koeproducten eten.

Hoe dan ook, beide zijn nuttig en bieden vergelijkbare voordelen – het zijn slechts kleine verschillen.

Rund collageen is een collageen van type 1 en 3 dat afkomstig is van koeienhuiden. Het is relatief goedkoop en wordt meestal gebruikt om de gezondheid van darmen en gewrichten te verbeteren. Zee collageen (viscollageen) wordt gemaakt van vissenhuid en -schubben en bevat voornamelijk collageen van type 1.

Productie en bevoorrading van rundercollageen

Rundcollageen is afkomstig van koeien en is de meest voorkomende bron van collageen in supplementen.

Nadat de runderen geoogst zijn voor hun vlees, worden de runderhuiden verwijderd en vervolgens behandeld om de collageeneiwitten eruit te halen. Tijdens dit proces worden de eiwitten gehydrolyseerd, waardoor de collageeneiwitten worden afgebroken tot kleinere, beter verteerbare aminozuren.

Hoe werkt rundercollageen

Rundercollageen bestaat voornamelijk uit collageen van type 1 en type 3, twee soorten collageen die een belangrijke rol spelen bij de groei en het herstel van botten, pezen, ligamenten en huid.

Voor het lichaam om zijn eigen type 1 en 2 collageen te bouwen, heeft het een kant-en-klare voorraad aminozuren zoals glycine en proline nodig, en er is geen betere bron van deze aminozuren dan – je raadt het al – collageen!

Productie en herkomst van viscollageen

Hoewel voorraden en stoofpotten gemaakt van visgraten al lang worden gegeten door mensen in veel traditionele culturen, zijn vis collageen supplementen een relatief nieuwe toevoeging aan de supplementenwereld.

Voor de productie van marine collageen supplementen worden huid en schubben van vis – dingen die vroeger als afval werden weggegooid – gehydrolyseerd op dezelfde manier als runderhuiden bij de productie van rundercollageen.

Zeecollageen van vis zoals rode snapper en kabeljauw, afkomstig van duurzame visserijen of uit het wild, heeft weinig negatieve invloed op het milieu en is zo duurzaam als een dierlijk product maar kan zijn.

Of je nu kiest voor rundercollageen of voor collageen uit zee, je kunt het eigenlijk niet fout doen.

Beiden bieden krachtige gezondheidsvoordelen en helpen je lichaam, bij regelmatig gebruik, mooi en sterk te blijven.

De doorslaggevende factor hangt af van je persoonlijke voorkeuren, dieetbeperkingen en gezondheidsproblemen, zoals allergieën.

Schrijf je in
& profiteer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor 2 gratis collageen drinks t.w.v.€5,90 bij je eerste bestelling.

15585

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.