https://niche4health.com
4,8

Collageen expert

Niet tevreden? geld terug!

Werkdagen voor 23:59 besteld, binnen 2 dagen in huis!

Gratis verzending vanaf €45,-

Te veel collageen

Te veel van het goede: kun je te veel collageen gebruiken?

Het is erg onwaarschijnlijk dat een grote hoeveelheid collageen schadelijk zou zijn. Als je meer collageen inneemt dan de aanbevolen hoeveelheid neemt de absorptiesnelheid van je lichaam aanzienlijk af en wordt het moeilijk om het collageen te verwerken. 

Inname van een abnormale hoeveelheid van dit eiwit kan leiden tot een slechte nasmaak die overblijft in de mond, een te vol gevoel, een hogere calciuminname dan aanbevolen en af ​​en toe een allergie (afhankelijk van waar het eiwit van is afgeleid).

De bron is belangrijk

Hoewel je buikpijn kunt verwachten na het drinken van een enorme hoeveelheid collageen-eiwitsupplement, zul je waarschijnlijk niet veel nadelige bijwerkingen hebben.  Als je echter allergisch bent voor bepaalde dingen, zoals vis of schaaldieren, is het een goed idee om producten waarbij het collageen gewonnen is uit vis, te mijden.

De dagelijkse dosis collageen

Voor een soepele, stralende huid, gezonde gewrichten en vele andere voordelen is het een goed idee om ongeveer 10 gram ervan per dag in te nemen, hetzij in je favoriete drankje, hetzij in een smoothie. Maak je geen zorgen, goede collageen supplementen hebben geen sterke smaak. Deze zal dus zeker niet overheersen in je koffie of smoothie.

Alhoewel het dus erg onwaarschijnlijk is dat een hoge inname van collageen ernstige gezondheidsproblemen zou kunnen veroorzaken, hou je je toch best aan de voorgeschreven doseringen.  Hiervoor kunnen maatschepjes en individueel verpakte doseringen handig zijn.  Let op!  Niet alle merken hanteren dezelfde dosissen en sommigen producten hebben een verschillende densiteit.  Controleer daarom altijd de gebruiksaanwijzing van je product.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.