https://niche4health.com
4,8

Collageen expert

Niet tevreden? geld terug!

Werkdagen voor 23:59 besteld, binnen 2 dagen in huis!

Gratis verzending vanaf €45,-

Gehydrolyseerd collageen waarschuwing?

Steeds meer mensen komen achter het belang van het aanmaken van voldoende collageen. Het helpt om de veroudering van de huid tegen te gaan, en is bovendien goed voor tal van andere zaken. Omdat het op een bepaalde leeftijd moeilijker wordt voor het lichaam om genoeg collageen aan te maken, gaan veel mensen op zoek naar manieren om dit te stimuleren. Daarbij roept dit echter ook een aantal vragen op. Bijvoorbeeld of er bijwerkingen zijn wanneer je gehydrolyseerd collageen gebruikt, en of er zoiets is als te veel collageen gebruiken. Daarom gaan we daar nu uitgebreid op in.

Zijn er collageen bijwerkingen?

Er zijn veel mensen die de positieve kanten van collageen supplementen ontdekken. Daarbij komen tegelijkertijd de vragen opzetten. Het antwoord is gelukkig vrij simpel. Er zijn namelijk geen bijwerkingen van (goede) gehydrolyseerde collageen zoals die van Niche4Health. Wel is het altijd oppassen dat je geen producten neemt met bepaalde additieven die op geen enkele wijze bijdragen voor de opname van meer collageen. Wanneer er bijvoorbeeld zoetstoffen of smaakstoffen worden toegevoegd, geeft dit meer kans op allergische reacties en werkt het minder.

Kortom, eigenlijk kan collageen helemaal geen kwaad. Er zijn geen collageen bijwerkingen en het is niet zo dat je een overdosis kunt nemen. Hoef je dan helemaal nergens op te letten? Een beetje wel. De collageen van Niche4Health bijvoorbeeld is op rund gebaseerd. Mocht je een allergie hebben voor rund dan is dit dus geen goed idee en kun je beter kiezen voor collageen op basis van vis. Dit komt echter zelden voor en is dus zeer onwaarschijnlijk. Hetzelfde geldt wanneer je voor collageen op basis van vis kiest en je een allergie hebt voor vis- en schaaldieren. Verder is er, wat betreft het innemen van gehydrolyseerd collageen, eigenlijk niets om je druk over te maken.

Hoeveel collageen kun je per dag nemen

Ondanks dat er geen negatieve bijwerkingen zijn wanneer je te veel collageen neemt, is het wel verstandig te weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid is. Wanneer je dit overschrijdt kun je misschien een wat opgeblazen gevoel krijgen en heeft het geen effect meer. Daarom is de hoeveelheid die over het algemeen ongeveer wordt aangeraden per dag 10 gram. Met gehydrolyseerde collageen in poedervorm van Niche4Health is het makkelijk om bij te houden hoe je precies genoeg kunt nemen. Wanneer je alleen collageen uit je voeding haalt of uit is dit stukken moeilijker. Daarom is gehydrolyseerde collageen ideaal.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.