4,8

Collageen expert

Niet tevreden? geld terug!

Werkdagen voor 23:59 besteld, binnen 2 dagen in huis!

Gratis verzending vanaf €45,-

Collageen boost poeder

Het lijkt erop dat collageensupplementen overal zijn. Mensen stoppen het in hun koffie, hun smoothies en zo ongeveer overal waar ze het kunnen oplossen.

Te midden van alle informatie (en verkeerde informatie) online, is het begrijpen van voedingssupplementen moeilijk. Als het gaat om dingen die je in je lichaam stopt, zoals gehydrolyseerd collageen of andere voedingssupplementen, verdien je het om te weten wat het eigenlijk is en wat het wetenschappelijk onderzoek erover zegt.

Wat je moet weten

Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in je lichaam. Het is de lijm die alles bij elkaar houdt bij wijze van spreken. Het is de meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Zo een derde beslaat het aandeel collageen.

Gehydrolyseerd collageen (ook wel collageen peptiden genoemd) is collageen dat is opgesplitst in beter oplosbare aminozuren, vaak verkrijgbaar als voedingssupplement in de vorm van collageenpoeder.

De eerste onderzoeken tonen dat collageen suppletie de gezondheid van huid, nagels, gewrichten en spieren kan ondersteunen.

De hoeveelheid collageen in het menselijk lichaam, ofwel de lichaamseigen productie, neemt vanaf het 25ste levensjaar gestaag af. Het is an sich mogelijk om voldoende collageen binnen te krijgen via reguliere voeding. Collageen zit met name in vlees en vis. Een bron zeer rijk aan collageen is botten bouillon. Het probleem daarmee is wel dat veel mensen geen trek hebben om iedere dag weer botten bouillon te maken en tot zich te nemen. Of hele hompen aan vlees te eten. Een bijkomend probleem is dat het collageen in vlees en vis eerst nog afgebroken moet worden door het lichaam.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Het collageen in supplementen is niet precies hetzelfde als het collageen in je lichaam. Het is afgebroken om het beter verteerbaar te maken. Zodoende kun je stellen dat dit een ‘collageen boost poeder’ is. Je kunt hierdoor je lichaam rap helpen om een gezond niveau collageen te behalen.

Hydrolyse, of het proces waarbij collageen gehydrolyseerd collageen wordt, is een chemisch proces waarbij eiwitten worden afgebroken tot hun kleinere delen – de aminozuren of peptiden. Daarom zie je in de supplementenwereld niet zelden het label gehydrolyseerd collageen door elkaar gebruikt worden met “collageenpeptiden” – beide verwijzen naar de beter oplosbare vorm van collageeneiwit.

Dit is dus te prefereren boven vlees, vis, botten bouillon of gelatine. Het lichaam kan het beter absorberen. En wanneer je te kampen hebt met een groot tekort aan collageen, is dit op papier de snelste manier om dit tekort effectief en efficiënt te herstellen naar gezonde niveaus. Vandaar de benaming collageen boost poeder. Dit poeder kan besteld worden in de shop van Niche4Health.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.